Ο Αποστόλης Αϊβαλής απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ο Αποστόλης Αϊβαλής, Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

«Ότι σημαντικότερο και δυνατότερο συνέβη στην ζωή μου, συνέβη μόνο επειδή ρίσκαρα και τόλμησα. Ως τότε ‘έπαιζα’ πιο safe και έχασα πολύτιμο χρόνο, απίστευτη γνώση και πολλές εμπειρίες. Δημιουργήστε εμπειρίες γρήγορα!»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο;

Να προλάβω να πραγματοποιήσω τουλάχιστον τα μισά από τα όνειρά μου πριν γεράσω πολύ.

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές;

Αν ξεκινούσα σήμερα την σταδιοδρομία μου θα επέλεγα τις ίδιες εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκα. Από όλες έμαθα απίστευτα πράγματα. Θα άλλαζα σε κάποιες τον χρόνο παραμονής μου στην θέση όμως. Σε κάποιες θέσεις έκατσα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, δεν είχα να δώσω ή να μάθω κάτι παραπάνω αλλά βολεύτηκα και έκατσα. Στην καριέρα μας έχουμε συγκεκριμένο χρόνο και πρέπει να τον μοιράζουμε σωστά έχοντας πάντα υπ’ όψη την αξία που παράγουμε για εμάς και τους άλλους και όχι την ασφάλεια και το βόλεμα.

Ο Αποστόλης Αϊβαλής απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies
Ο Αποστόλης Αϊβαλής απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

 

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε;

Να τολμά πολύ περισσότερο πολύ πιο γρήγορα και να μην φοβάται τόσο την εικόνα του στους άλλους. Θα έκανα τα πάντα να ενέπνεα και να «έσπρωχνα» τον νεότερο εαυτό μου να τολμήσει. Μου πήρε 10-15 χρόνια να αρχίσω να σκέφτομαι big και να τολμώ πράγματα στην καριέρα μου ρισκάροντας ακόμη και τα πάντα. Ότι σημαντικότερο και δυνατότερο συνέβη στην ζωή μου, συνέβη μόνο επειδή ρίσκαρα και τόλμησα. Ως τότε ‘έπαιζα’ πιο safe και έχασα πολύτιμο χρόνο, απίστευτη γνώση και πολλές εμπειρίες. Δημιουργήστε εμπειρίες γρήγορα!

 

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό;

Θα εκπαίδευα τον εαυτό μου νωρίς σε θέματα soft skills και σε θέματα personal communication. Η προσωπική ‘διπλωματία’ με λίγα λόγια. Επηρεάζει όλες μας τις σχέσεις πόσο μάλλον τις επαγγελματικές. Πώς σκεφτόμαστε, πώς μιλάμε, πώς απαντάμε, πώς βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και πώς ελέγχουμε τον εαυτό μας με σκοπό το αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικά skills, τα οποία δεν τα διδασκόμαστε σε κανένα πανεπιστήμιο ή σχολείο. Παρόλα αυτά αποτελούν το σημαντικότερο asset μας.

 

Ποιες ήταν οι σπουδές σας;

Business & marketing management και αργότερα επιστήμη υπολογιστών. Δυστυχώς σε χρόνο που ακόμη δεν είχε γίνει η επανάσταση της τεχνολογίας άρα ήταν κυρίως waste of time δεδομένου ότι την πραγματική γνώση την απέκτησα εμπειρικά και μόνο αργότερα. Θεωρώ πως πρέπει να επανεφεύρουμε την εκπαίδευση. Έτσι δεν λειτουργεί σωστά. Πολύς χρόνος για πολύ μικρό όφελος. Από τότε μαθαίνω και  σπουδάζω σε κάθε ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο μου. Πάντα όμως για να επιβεβαιώσω όσα ξέρω. Όταν δεν μαθαίνω και χάνω χρόνο I drop out.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα;

Η μεγαλύτερη επιτυχία μου μέχρι σήμερα ήταν το 2010 όταν αποφάσισα να ρισκάρω και να χάσω όλες μου τις επιχειρήσεις προκειμένου να μετακομίσω στην Αμερική. Θεωρώ μεγάλη προσωπική κατάκτηση αυτό που έκανα τότε. Ρίσκαρα και έχασα την βόλεψη μου προκειμένου να κερδίσω δεκάδες άλλα πράγματα. Αυτό μου έδωσε τεράστια αξία. Δεν θεωρώ επιτυχία την δημιουργία μίας επιχείρησης, ούτε το να την πουλήσεις, ούτε το να βγάζεις χρήματα. Αυτά τα έχω κάνει αρκετές φορές, έρχονται και φεύγουν συνεχώς. Θεωρώ επιτυχία το να δημιουργείς αξία για σένα και τους άλλους.

 

Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες προκλήσεις;

I go for it. Ενίοτε τις δημιουργώ.

 

Τι σας θυμώνει;

Η Ελληνική κουλτούρα & νοοτροπία που έχει καταστρέψει οτιδήποτε αξιοκρατικό και σωστό και καταστρέφει τους λίγους παραγωγικούς άξιους Έλληνες. Πρέπει να την επανεφεύρουμε επειγόντως. Αφού το κάνουμε πρέπει να επανεφεύρουμε την παιδεία. Δυστυχώς δεν θα ζήσω αρκετά να το δω αυτό να γίνεται. Αυτό με θυμώνει αφάνταστα επίσης.

 

Τι σας κάνει να γελάτε;

Γελώ συχνότερα πια και με οτιδήποτε αστείο συμβαίνει. Πρώτα απ’ όλα με τις ανοησίες που εξακολουθώ να κάνω.

 

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας;

Η απόφαση μου να φύγω από την Ελλάδα το 2010 και να μετακομίσω τις δραστηριότητες μου και τις δουλειές μου στην Αμερική. Ήταν mind blowing experience και τίποτα ακόμη δεν το ξεπέρασε.

 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα;

Νιώθω συχνά αμήχανα. Κυρίως όταν δεν έχω τρόπο να επικοινωνήσω και να κατανοήσω αυτόν που έχω απέναντί μου. Η έλλειψη επικοινωνίας με παραλύει.

Ο Αποστόλης Αϊβαλής απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies
Ο Αποστόλης Αϊβαλής απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

 

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν;

Οποιαδήποτε δραστηριότητα εμπεριέχει sharing. Οτιδήποτε με λίγα λόγια απαιτεί να μοιραζόμαστε με άλλους. Μου αρέσει να μοιράζομαι και επιβεβαιώνομαι από αυτό.

 

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό;

Να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Όταν πολλοί μου λένε είσαι τρελός ακολούθα το σύστημα και θα τα πας καλά εγώ επαναστατώ και κάνω τα δικά μου. Ένας HR μου είχε πει πρόσφατα πως αυτό το χαρακτηριστικό μου δεν θα με αφήσει ποτέ να εργαστώ για έναν οργανισμό με πολλά guidelines και πως έπρεπε να κάνω περισσότερες ‘γαργάρες’. Μάλιστα έχασα την συγκεκριμένη σημαντικότατη θέση γι’ αυτό τον λόγο. Ένιωθα τόσο ωραία όταν μου το έλεγε όμως αυτό. Ήξερα σαφώς πως έχανα μία θέση εργασίας για την οποία κατά τ’ άλλα ήμουν το perfect match. 🙂 Με έχει ωφελήσει αφάνταστα ως τώρα αυτό το επαναστατικό πνεύμα που δεν με αφήνει να συμβιβάζομαι αν και μου κοστίζει. Everything comes at a cost.

 

Τι σας παθιάζει στη ζωή;

Να χαίρομαι την κάθε στιγμή της ζωής. Ακόμη και αν η στιγμή είναι κακή ή στενάχωρη ή τραγική προσπαθώ να την ζώ στο πλήρες. Αυτό είναι η ζωή. Πολλές φορές μάλιστα ξοδεύω περισσότερο χρόνο σε μία στιγμή από όσο μου παίρνει όταν συμβαίνει. Θέλω να επανέλθω και να την ζήσω ξανά να την εμπεδώσω. Ακούγεται κλισέ αλλά εκεί βρίσκεται η ευτυχία και η χαρά.

 

Ποιος σας εμπνέει και γιατί;

Ανάλογα το θέμα ή την περίοδο που διανύω. Αυτή την περίοδο στην ζωή μου με εμπνέει πολύ ο Elon Musk που δημιούργησε την TESLA και μετά την SPACE-Χ και μετά την HYPERLOOP. Ο άνθρωπος αυτός αν και έγινε δισεκατομμυριούχος & talk of the world με την TESLA δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίζει να αναστατώνει το κατεστημένο, συνεχίζει να θέλει να αλλάξει τον κόσμο (τώρα πλέον κοιτά στο διάστημα και ετοιμάζει την πρώτη αποστολή στον Άρη το 2018), συνεχίζει να δημιουργεί απίστευτα πράγματα που δίνουν αξία στον κόσμο. Όταν δημιουργείς απίστευτα πράγματα που δίνουν αξία, περνάς τέλεια εσύ και οι άλλοι αργά ή γρήγορα θα σου επιστρέψουν την αξία με κάθε τρόπο (χρήματα, γνώση, ευδαιμονία). Ο Elon Musk είναι ότι πιο κοντινό έχουμε στην Γη με τον Iron Man. Παίζει να τον δούμε και Iron Man 🙂

 

Ο Αποστόλης Αϊβαλής, Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com
Ο Αποστόλης Αϊβαλής, Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

CV | Αποστόλης Αϊβαλής

 

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media και mobile στις οποίες εργάζεται περισσότερα από 19 χρόνια ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας.
Συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα ERMIS DIGITAL) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Digital & Social Media Marketing Diploma ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007. Βρείτε τον Αποστόλη στο προσωπικό του site, στο Facebook page του, στο LinkedIn και στοTwitter.

Δείτε προγράμματα σπουδών στον τομέα της Επικοινωνίας και του Digital Marketing

Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

Δημοσιεύθηκε από Mariangela Lestou

Business Consultant, Social Media Strategist, CEO & Founder at Look4Studies.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: