Η εμπειρία του μεταπτυχιακού είναι σίγουρα από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, είναι σίγουρα από τις καλύτερες αποφάσεις που κάποιος μπορεί να πάρει. Αν πιστεύεις και εσύ πώς έφτασε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα, αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς.

1. Ένα μεταπτυχιακό θα εκτοξεύσει την καριέρα σου;

Αν ενδιαφέρεσαι να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου, σίγουρα ένα μεταπτυχιακό στην ειδικότητα που θα ήθελες είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Όμως, πρώτα πρέπει να δεις αγγελίες εργασίας. Είναι προαπαιτούμενο για την θέση που σε ενδιαφέρει ένα μεταπτυχιακό; Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος, θα μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποιο σύμβουλο καριέρας και να τον ρωτήσεις αν ένα μεταπτυχιακό στον τομέα που σε ενδιαφέρει θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το μισθό ή την προαγωγή που θα ήθελες.

2. Είσαι έτοιμος για την πρόκληση ενός μεταπτυχιακού;

Εάν πέρασε πολύς καιρός από τότε που πήρες το πτυχίο σου, είναι πιθανόν οι ώρες παρακολούθησης και οι πολλές εργασίες να σε εξαντλήσουν. Ένας καλός τρόπος για να βρεις και πάλι το ρυθμό σου είναι να απευθυνθείς σε κέντρα προετοιμασίας ή να αναζητήσεις δωρεάν υλικό για εξετάσεις GMAT και GRE. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το επίπεδο ενός μεταπτυχιακού σε τρόπο σκέψης και έκφρασης.

3. Αγαπάς πραγματικά τον τομέα στον οποίο θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό;

Οι μεταπτυχιακές σπουδές σου απαιτούν πολύ από το χρόνο σου και θα στιγματίσουν τη ζωή σου. Αν δεν αγαπάς αυτό που είσαι έτοιμος να σπουδάσεις, τότε μάλλον θα είσαι δυστυχισμένος για πολύ καιρό και δεν θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεται προκειμένου να αποδώσεις στις απαιτήσεις του προγράμματος. Όμως, αν πραγματικά αγαπάς τον συγκεκριμένο τομέα, τότε το μεταπτυχιακό σου εκτός από άγχος θα σου προσφέρει ολοκλήρωση και πολλές όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν για πάντα.

Πηγή: topuniversities.com

Δημοσιεύθηκε από Mariangela Lestou

Business Consultant, Social Media Strategist, CEO & Founder at Look4Studies.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: